FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot Międzyklubowy 17-18.04.2010 Tor Gostyń
Autor Wiadomość
Cuba 

Moje BMW: 525i M50 - 91
Wysłany: 2010-01-27, 11:00   Zlot Międzyklubowy 17-18.04.2010 Tor Gostyń
   Imię: Paweł

Mam okazję zaprosić Wszystkich zainteresowanych na Zlot, który odbędzie się 17-18.04 na torze w Gostyniu.
Organizowany jest przez trzy Kluby - BMW Klub Południe, Maxbimmer - BMW Klub Wrocław, FM BMW Grupa Zachód.

Koszty, które zostały wstępnie oszacowane (tor, nocleg, wyżywienie) do 120 zł osoba, w tym dla najlepszych symboliczne ;) nagrody w licznych konkursach, oczywiście jeżeli będzie rosła liczba uczestników koszty będą się obniżać.

Przy wystarczającej liczbie chętnych Maxbimmer postara się załatwić hamownię :ooko:

Jedna uwaga: W Zlocie ( tor, nocleg, wyżywienie) uczestniczą tylko i wyłącznie[ Klubowicze i Forumowicze poszczególnych Klubów oraz osoby im znane lub przez nie zaproszone.

Organizowany przez nas zeszłoroczny Zlot zaliczyliśmy do kolejnych bardzo udanych :ok: teraz przy trzech Klubach mam nadzieje, że będzie niezapomniany :smile:

Temat otwarty, więc w razie wątpliwości proszę pytać.

Więcej szczegółów wkrótce.

Zapraszamy do uczestnictwa.

1. Cuba, Aneta
2. :smile:

www.bmwklubpoludnie.pl
Pozdrawiam
Paweł

RADOSNY 
RADOSNY

Moje BMW: maleństwo e36 92'schwarz Diamant
Wysłany: 2010-01-27, 11:14   
   Imię: Radek

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. :?: :?: :?: :?:

damiano 
sharky

Moje BMW: E39 528i aspensilber
Wysłany: 2010-01-27, 11:15   
   Imię: Damian

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. :ooko:

Moja Galeria - Gość ZOBACZ

adacho 

Moje BMW: e34 540 i e30 325 touring
Wysłany: 2010-01-27, 13:06   
   Imię: adam

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. adacho, Roksana
5. :ooko:

BLEKI 

Moje BMW: 328ih E30
Wysłany: 2010-01-27, 13:27   
   Imię: Arek

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. adacho, Roksana
5. BLEKI :smile:
6. :?: :?: :?:

Arczi 

Moje BMW: 320i E36 1991r. sdn, M50B20
Wysłany: 2010-01-27, 14:11   
   Imię: Arek

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. adacho, Roksana
6. Arczi, Gocha, Lechu i Milena
7. :je:
Ostatnio zmieniony przez Arczi 2010-02-17, 21:08, w całości zmieniany 1 raz  

bmwfane34 
Karol

Moje BMW: BMW 540i E34 Manual ;), BMW 316iA Qpakt
Wysłany: 2010-01-27, 19:29   
   Imię: ///Karol

Mam nadzieje że pomiar na hamowni nie będzie obowiązkowy, bo mógłbym paść ze śmiechu po zobaczeniu mojego wyniku :mu:

Mordulec 

Moje BMW: E32 730i
Wysłany: 2010-01-30, 12:05   
   Imię: Marcin

Witam ekipe BKP :ook:

Oczywiscie potwierdzamy nasz udział w całym przedsięwzięciu :pou:: jak narazie
mamy 8 zgłoszonych autek ale lista mysle powoli bedzie się zapełniała :je:

Jesli chodzi o hamownie to pracujemy nad tym , jak tylko będą jakieś konkrety
co do kwoty za pomiar względnie co do minimalnej ilości beemek to oczywiście
info będzie w temacie :ok: W każdym razie na bieżąco jestesmy z Cuba w kontakcie tel :)

majka 
reżyser xD

Moje BMW: Joker xD
Wysłany: 2010-01-30, 15:33   
   Imię: majka

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. adacho, Roksana
7. majka (jak nic nie wypadnie :jw: )

kamilja 

Moje BMW: e30 m20
Wysłany: 2010-01-30, 20:02   
   Imię: kamil

1. Cuba, Aneta
2. RADOSNY,Marlena
3. damiano i Ania
4. adacho, Roksana
7. majka (jak nic nie wypadnie :jw: )
8. kamilja :smile:

Cuba 

Moje BMW: 525i M50 - 91
Wysłany: 2010-02-02, 11:50   
   Imię: Paweł

Aktualizacja

Trochę się powtórzę, ale ma to na celu małą modernizację danych

1. adacho, Roksana - 22.01 - Opłata za zlot (40), catering x 2 (24-30), nocleg x 2 (57), wyżywienie x 2 (54), hamownia x 1 (50) = 231
8. kamilja - 23.01 - Opłata za zlot (40), catering x 1 (12-15), nocleg x 1 (28,50), wyżywienie x 1 (27), hamownia x ? = 107,50-110,50

Kwoty powyżej przedstawiają max. opłatę na dwie osoby (adacho), w przypadku kamilja uwzględniony jest samochód (co nie znaczy, że nie skorzysta z hamowni) osoby które zabiorą się z kimś, pomiejszą tą kwotę o 40 zł chyba, że dorzucą się dla właściciela samochodu za wjazd, ale to już nie moja sprawa :smile:
(Oficjalna lista, na którą należy się wpisać znajduje się w postach poniżej...)

...................................................................................................................................

Cena wynajęcia toru to 1000 zł niestety nic nie dało się zbić, ale tor jest po wymianie nawierzchni, a na pocieszenie powiem, że motocykliści płacą za tor ok.2000 zł
Cena za wjazd na teren Zlotu – 40 zł/sam, osoby znajdujące się w samochodzie mogą korzystać z konkursów, które będą odbywały się na terenie obiektu.
Catering na torze 12 - 15 zł/os. wstępnie do wpłaty przyjęto 15 zł. jeżeli kwota będzie niższa różnica będzie zwrócona na miejscu (wspominał o tym Wojtas)

Po zakończeniu konkurencji na torze (ok. 18.00) udajemy się do miejscowości Osieczna (ok. 25 km od Gostynia) gdzie znajduje się baza noclegowa (obiadokolacja, nocleg)

Wyżywienie.
Obiadokolacja 17.04. godz ok. 20.00 – 11,00 zł/os. (sam obiad) + zimna płyta, sałatki, napoje na wieczorną posiadówkę – 7,50 zł/os
śniadanie – 8,50 zł/os
Ilość miejsc ograniczona max. 80 osób

Cena wyżywienia - 27zł/os za całość, bez śniadania 18,50 zł/os

Cena noclegu - 28,50 zł/os
Ilość miejsc max. 65 osób

Z info, które otrzymałem od Krzyśka zarezerwowany został następny lokal na 20-30 osób, który znajduje się niedaleko głównej siedziby :smile: zakwaterowane zostaną tam osoby, które zgłoszą się w późniejszym terminie i nie "załapią" się z listy w pierwszym ośrodku - nocleg 34 zł/os, śniadanie 14 zł/os, więc z miejscami nie powinno już być większego kłopotu.

Maxbimmer zarezerwował już hamownię na 17.04 wstępnie w godzinach 11-14.00
Liczba samochodów chętnych do próby musi być większa niż 15 szt. wtedy cena hamowni od samochodu to – 50 zł - dwa pomiary + 5 zł każdy następny !!!
Naprawdę warto skorzystać z tej opcji, kwota jest bardziej niż atrakcyjna ... hamownia posiada atest i każdy otrzyma wydruk.
Maxbimmer ma już 6 osób u nas jest jak do tej pory 6, czekam jeszcze tylko na info od Krzyśka z GZ

1. adacho
2. Cuba
3. BLEKI
4. Shogun
5. Józek
6. Zola

Ważne info z Maxbimmer :
Mordulec napisał/a:
To moze napisze tak dla wyjasnienia , zlot jest organizowany "prywatnie" nie jest to taka formuła jak np w Toruniu ze kto przyjedzie to wjedzie na zlot.

TYLKO I WYŁACZNIE LUDZIE WPISANI NA LISTE WJADĄ NA TOR.

Jesli chodzi o zapisywanie się to w tej chwili zbieramy zapisy osób , ktore przyjezdzaja na całe dwa dni czyli z noclegiem

Liczba miejsc jest dosc ograniczona bo mamy do dyspozycji 65 miejsc noclegowych.

Zapisy na liste idą równolegle na 3 forach , czyli BKP , Grupa Zachód i na Maxbimmerze i tak srednio na kazdym forum jest juz około 20 osób.

Jesli po wykorzystaniu tej liczby miejsc uznamy ze na torze bedzie jeszcze w miare swobodnie , to bedziemy
zbierali chętnych na przyjazd jednodniowy -> tylko sobota na torze.

W celu uniknięcia nieporozumień proszę o nie zadawanie pytań typu, czy można wjechać samochodem innej marki lub motocyklem - Nie ma takiej możliwości.

Jak napisał Mordulec jest to Zlot organizowany prywatnie i będą brały w nim udział tylko osoby z poszczególnych Klubów/For lub przez nie zaproszone/znane.
Postaramy się zaopatrzyć osoby biorące udział w Zlocie w identyfikatory, będzie to miało na celu uniknięcie przebywania osób nie powołanych na terenie obiektu, w związku z tym Zlot należy traktować jako imprezę zamkniętą.

Tematy prowadzone są na trzech forach równocześnie i wzajemnie są uzupełniane informacjami. Temat na Maxbimmer oraz Temat na GZ - Zloty/Spoty/Imprezy

Wstępny harmonogram na 17.04.10r (może ulec małym zmianą)

10.00 - 10.30 - Wjazd wszystkich uczestników na teren Zlotu.
10.30 - 11.00 - Rozpoczęcie imprezy, przekazanie informacji dotyczących warunków korzystania z toru, hamowni, sprawy organizacyjne (impreza wieczorna, nocleg)
11.00 - 12.30 - Jazda sprawnościowa na torze. (przejazdy próbne, 2 x przejazd cały tor)
12.30 - 14.00 - Hamownia
14.00 - 14.30 - Przerwa na posiłek - catering
14.30 - 16.00 - Jazda sprawnościowa na torze. (przejazdy próbne, 2 x przejazd cały tor w przeciwnym kierunku)
16.00 - 18.00 - Konkursy, w tym samym czasie jazda wolna na torze dla chętnych.

Czasy podane są orientacyjnie, ale będziemy starali się trzymać wyznaczonych ram, oczywiście hamownia będzie dłużej niż 1,5 godz. jednak ten czas jest dla osób które, będą chciały zobaczyć zmagania na torze i hamowanie niezależnie od siebie.

Jazda sprawnościowa na czas (po przejazdach próbnych) - 4 przejazdy - 2 x w jedną stronę, 2 x w przeciwną, z każdego "kierunku" zostanie wybrany najlepszy czas, następnie dwa najlepsze czasy zostaną zsumowane i podzielone przez 2, uzyskany w ten sposób wynik będzie brany pod uwagę przy podsumowaniu konkurencji.

Proponowane konkursy dla wszystkich chętnych:
- rzut oponą.
- przeciąganie samochodu na czas.
- dojazd do pachołka (przodem, tyłem)
- przejazd z jajkiem na łyżeczce i inne.

Ilość rozegranych konkurencji zależy od czasu ....

Wszystkie konkurencje, będą rozgrywane z podziałem na płeć :smile:
Z sędziami nie powinno być kłopotów, z każdego Klubu po jednej osobie do danej konkurencji ;)

Przed wjazdem, każdy uczestnik posiadający samochód będzie zobligowany do podpisania oświadczenia odpowiedzialności ( wzór będzie do wglądu/pobrania)

Nie widzę na liście jeszcze żadnych forumowiczów, naprawdę warto skorzystać, rzadko jest okazja do pod szlifowania umiejętności jazdy na torze do tego przeznaczonym, będą liczne konkursy o miłym towarzystwie i dobrej zabawie nawet nie wspominam :je:

Zapraszamy

www.bmwklubpoludnie.pl
Pozdrawiam
Paweł

Mordulec 

Wysłany: 2010-02-04, 17:01   

Właśnie dostałem potwierdzenie od chłopaków z hamownii koszty wyglądają następująco :

-Dwa pomiary kosztują 50zł
-Każdy kolejny pomiar to dodatkowe 5zł

Więc tanio jak barszcz , raczej nigdzie za takie pieniądze nie da rady wjechać na
hamownie podwoziową a tu mamy dwa w jednym czyli możliwość polatania po torze i do
tego hamownia :jee:

:medit: Tak więc ZAPRASZAMY na DYNO DAYS :pou::

bmwfane34 
Karol

Wysłany: 2010-02-04, 17:42   

Mam pytanko odnośnie hamowni, czy to że mam dosyć nisko przód w czymś przeszkadza??

Mordulec 

Wysłany: 2010-02-04, 19:14   

bmwfane34 napisał/a:
Mam pytanko odnośnie hamowni, czy to że mam dosyć nisko przód w czymś przeszkadza??

Myślę, że bez problemu dasz radę, najazdy na tą hamownie są dość długie, zresztą jak coś
to Cuba może potwierdzić bo On chyba w Toruniu korzystał dokładnie z tej samej hamowni :)

bmwfane34 
Karol

Wysłany: 2010-02-04, 20:52   

No wygląda to tak jakby miał być jakiś problem to się przygotuje do demontażu zderzaka :pou::

Odpowiedz do tematu